En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı anatomi katkısızlığını yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın üzere ivedi durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini içeriye hapseder.

Özellikle duygun ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın gibi müstacel durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma duvar olmayan bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini mideeriye hapseder.

Yangın Kapısı Ne Tutturulmuşr? Her binanın ehil olduğu yer ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı kompetan takımlar tarafından gestaltlmaktadır.

Yangın merdivenleri örgülırken makroliği konutlarda 80cm, topluma peyda yapılarda 120cm, mualla katlı büro binalarında 90cm ferahliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Elan ali konutlarda veya işçilikyerlerinde tıknaz tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çıkışlarını uydurmak üzere çabucak lüks yangın merdiveni bile zaruri tutulabilmektedir.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek bâtınin tıklayın.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu düzenek sebebiyle kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi karınin yangın bapsı son Yangın Kapısı mertebe nazik bir öneme sahiptir.

Yangına dayanıklı ivedili çıkış bapları, ölçünlü baplara göre daha pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den serlayıp 15000 TL'ye derece çıkabilmektedir.

Yangın merdiven kapısının en besbelli özelliklerinden bir öbürü de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Report this wiki page